Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με την δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Λύρα ΜακΚι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Λόντοντερι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

«Η ομάδα του εγκληματολογικού της αστυνομίας συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 19 ετών, με την κατηγορία του νόμου περί τρομοκρατίας και της ανθρωποκτονίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας.

Όπως αναφέρει το αφιέρωμα του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικού Antivirus η λεσβία συγγραφέας και δημοσιογράφος, Lyra McKee, το βράδυ 18ης Απριλίου,  ενώ βρισκόταν στο σημείο των διαδηλώσεων για να καλύψει το ρεπορτάζ στη Λοντοντέρι της Β. Ιρλανδίας πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

Η αναγνωρισμένη δημοσιογράφος από το Μπέλφαστ ήταν μόλις 29 ετών κι είχε υπογράψει πρόσφατα συμφωνία για την έκδοση δύο βιβλίων, με την Faber & Faber, το ένα εκ των οποίων με τίτλο: «The Lost Boys» είχε δρομολογηθεί να εκδοθεί την επόμενη χρονιά.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία της και χαρακτήρισε το θάνατό της ως τρομοκρατικό περιστατικό, ενώ τα social media πλημμύρισαν με αφιερώματα για την McKee.

Ο βοηθός επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος για την αστυνομία, Mark Hamilton, δήλωσε:

«Η Lyra McKee δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ενορχηστρωμένης βίας στο Creggan. Ένας ένοπλος άρχισε να πυροβολεί σε μια κατοικημένη περιοχή της πόλης και ως αποτέλεσμα τραυμάτισε την κ. McKee. Οι υπάλληλοι της χορήγησαν γρήγορα τις πρώτες βοήθειες πριν τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Πέθανε τραγικά από τους τραυματισμούς της. Σε αυτό το σημείο πιστεύουμε ότι η δολοφονία της πραγματοποιήθηκε από έναν βίαιο αντιφρονούντα ρεπουμπλικάνο. Οι σκέψεις μας είναι σε μεγάλο βαθμό με την οικογένεια και τους φίλους της κ. McKee, δημοσιογράφου με έδρα το Μπέλφαστ» .

Πηγή: tvxs.gr