Στη φωτογράφηση για την Η&M φοράει μόνο ένα ολόσωμο μαγιό, δεν έχει ίχνος μακιγιάζ και τα μαλλιά της ρίχνονται στους ώμους σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Η Γκίλιεν Μακλάουντ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι επιτυχία θα είχε στο μέλλον ως μοντέλο.

Όταν η εταιρεία ανέβασε τις φωτογραφίες της στο επίσημο λογαριασμό του στο Instagram εκείνη έγινε viral και η φήμη της εκτοξεύτηκε μέσα σε μια νύχτα. Από τότε υπήρξε μοντέλο για καμπάνιες μεγάλων εταιρειών όπως Levi και Schwarzkopf.

Η Γκίλιεν δούλευε για χρόνια ως στυλίστρια αλλά δεν είχε σκεφτεί ποτέ να πάρει μέρος σε φωτογράφηση μέχρι που την έπεισε ένας φωτογράφος φίλος της.

Το 60χρονο μοντέλο γεννήθηκε στην Ινδονησία. Ο πατέρας της είμαι Σκοτσέζος και η μητέρα της Αμερικάνα.

«Όταν ήμουν μικρή δεν θεωρούσα ποτέ ότι ήμουν όμορφη. Ήμουν πάντα τόσο αδύνατη και ψηλή, φαινόμουν γελοία». Τώρα έχει μια μεγάλη καριέρα με δουλειές στη Νέα Υόρκη, Γερμάνια και Λος Άντζελες.

Η Γκίλιεν δίνει και την συμβουλή της στα νεαρά κορίτσια και προειδοποιεί πως ότι βλέπουν στο Instagram είναι ψεύτικο αφού οι φωτογραφήσεις γίνονται από επαγγελματίες.

«Να πιστεύετε στον εαυτό σας και να τρώτε υγιεινά. Η φωτογραφία από τα H&M πραγματικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα μοντέλα στην ηλικία μας».