Το Netflix υποχρεώθηκε να αποσύρει από την πλατφόρμα streaming την πολυσυζητημένη τηλεταινία που παρουσιάζει τον Ιησού γκέι, μετά από απόφαση δικαστηρίου στη Βραζιλία. Η απόφαση είναι προσωρινή -αναμένεται έκδοση της τελικής απόφασης από ανώτερο δικαστήριο- και σύμφωνα με τον δικαστή, στόχος του ήταν να κατευνάσει τους εξαγριωμένους χριστιανούς. 

 

«Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» (The First Temptation of Christ), όπως είναι ο τίτλος της σατιρικής τηλεταινίας που φέρει την υπογραφή της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών στο YouTube, Porta dos Fundos -η οποία προβλήθηκε τα Χριστούγεννα- εμφανίζει τον Χριστό να επιστρέφει στο σπίτι του στα 30ά του γενέθλια φέρνοντας μαζί τον σύντροφό του προκειμένου να γνωριστεί με την οικογένεια του. 

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix τον Δεκέμβριο και προκάλεσε την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη χώρα. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν καμπάνια της θρησκευτικής οργάνωσης Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura -η οποία και προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών- με αίτημα την απόσυρση της ταινίας.

Ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, μιλώντας για λογοκρισία. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων μέλη ομάδας γνωστής στην αστυνομία τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στα κεντρικά γραφεία της Porta dos Fundos, στο Ρίο,  χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας, Εντουάρντο Μπολσονάρου με ανάρτηση του στο twitter χαρακτήρισε την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι», προσθέτοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Άλλωστε, ο ίδιος ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο γιο.

Πηγή: huffingtonpost.gr