Απόφαση σοκ: Θάνατος δια λιθοβολισμού η ποινή για τους ομοφυλόφιλους στο Μπρουνέι

Θάνατος διά λιθοβολισμού είναι από σήμερα η ποινή για τους βιαστές, τους μοιχούς και τους ομοφυλόφιλους, στο Μπρουνέι, με εντολή του σουλτάνου. Την απόφαση του Χασανάλ Μπολκιάχ, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εξωτερικό, προσπαθούν να ανατρέψουν οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

mprounei-thanatos-dia-lithobolismou-i-poini-gia-omofulofilous-w-l

Ο σουλτάνος αποφάσισε την εφαρμογή της σαρία. Οι θανατικές ποινές θα εκτελούνται μπροστά σε κόσμο. Ο νόμος θα ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν τα δύο τρίτα των κατοίκων της μικρής αυτής χώρας στη νοτιοανατολική Ασία. Το Μπρουνέι είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εφαρμόσει τη σαρία από το 2014, με εντολή του 72χρονου σουλτάνου, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, και ο οποίος κατέχει τον θρόνο από το 1967.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από το Μπρουνέι να σταματήσει την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα. «Η νομιμοποίηση τέτοιων σκληρών και απάνθρωπων ποινών είναι τρομακτική. Κάποιες από τις υποτιθέμενες αξιόποινες πράξεις δεν είναι καν εγκλήματα, όπως το συναινετικό σεξ μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου», λέει η Ρέιτσελ Τσόα-Χάουαρντ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: thetoc.gr

Previous Story

Nikki Sixx: Δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν οι Mötley Crüe στην εποχή του #MeToo

Next Story

Radiohead, Stevie Nicks, The Cure, Roxy Music και άλλοι, στο Rock and Roll Hall of Fame

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop