Ο Sean Reinert βρέθηκε αναίσθητος από τον σύζυγο του Tom πριν από ένα μήνα περίπου, όπου και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ήταν μόνο 48 ετών…

Ο σύζυγος του δήλωσε ότι ήταν δωρητής οργάνων, κάτι που απορίφθηκε εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Συγκεκριμένα έγραψε στο λογαριασμό του Sean στα social media, ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον αντίστοιχο οργανισμό λίγες ώρες μετά το θάνατο του συζύγου του, και εκείνοι ξεκίνησαν να τον ρωτούν επίμονα για το σεξουαλικό παρελθόν του.

former-death-cynic-and-perfect-beings-drummer-sean-reiniert“Βρήκαν στα αρχεία τους τα στοιχεία του Sean, και ξεκίνησαν να μου κάνουν ερωτήσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία. Δεν ήμουν έτοιμος για όλο αυτό και έτσι τους ζήτησα να μιλήσουμε αν μπορούσαν και εκείνοι το επόμενο πρωί. Μου απάντησαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αρκεί να ήμασταν εντός του 24ωρου”.

Ο Tom λοιπόν ισχυρίζεται ότι τους κάλεσε την επόμενη μέρα το πρωί, για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Τον ρώτησαν αν ο Sean ήταν σεξουαλικά ενεργός σαν ομοφυλόφυλος, και ο ίδιος χωρίς να το πολυσκεφτεί τους απάντησε θετικά. Τους εξήγησε ότι δεν είχε HIV ή κάποια άλλα νοσήματα, αλλά παρόλα αυτά επειδή ήταν γκέι, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει μια από τις τελευταίες του επιθυμίες, η οποία ήταν να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του.

Sean-ReinertΗ κυβέρνηση προτίμησε να απορίψει τον Sean αντί να σώσει τη ζωή κάποιου εκεί έξω, που το είχε πραγματικά ανάγκη. Ο Tom δηλώνει απίστευτα νευριασμένος με την παραπάνω εξέλιξη, τη στιγμή που είναι συντετριμένος από την ξαφνική απώλεια του συζύγου του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν περιορισμοί για σεξουαλικά ενεργούς γκέι ή bi άντρες. Σε επίσημο έγγραφο αναφέρεται ότι άντρες που έχουν κάνει σεξ με άντρες τους τελευταίους 12 μήνες, διατρέχουν υψηλό βαθμό εμφάνισης HIV, Ηπατίτιδας Β και C.

Nancy Von X