«Άθραυστη» εγκατάσταση LGBTQ ουράνιου τόξου αποκαλύφθηκε στη Βαρσοβία μετά από ακροδεξιές επιθέσεις

Ομάδες LGBTQ δικαιωμάτων στην Πολωνία αποκάλυψαν ένα νέο και «άθραυστο» ουράνιο τόξο στη Βαρσοβία για να αντικαταστήσει το αρχικό, το οποίο υπέφερε επιθέσεις κατ’ επανάληψη από ακροδεξιές ομάδες.

Το νέο ουράνιο τόξο, το οποίο φωτίζει γλαφυρά μια πολυσύχναστη διασταύρωση της πόλης, απαρτίζεται από ένα ολόγραμμα νερού, με το φως να ανακλάται σε μια κουρτίνα ατμού.

MG-0392-3266x1836-2000x1124Καθώς ούτε το φως ούτε το νερό μπορούν να παραβιαστούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα μασίφ χτίσμα, οι δημιουργοί ελπίζουν πως δεν θα υποφέρει την ίδια μοίρα των προηγούμενων και θα γίνει «ένα άθραυστο σύμβολο αγάπης, ειρήνης, LGBT δικαιωμάτων και ισότητας.»

Το παλιό ουράνιο τόξο, το οποίο ήταν φτιαγμένο από τεχνητά λουλούδια, αποσύρθηκε το 2015 αφού του έβαλαν φωτιά σε μια σειρά από 7 επιθέσεις.

«Αυτό το ουράνιο τόξο σηματοδοτεί την αρχή μιας ευρύτερης καμπάνιας ώστε να επέλθει ευαισθητοποίηση στα LGBT δικαιώματα και συγκεκριμένα στη μάχη για την ισότητα του γάμου στην Πολωνία» λέει η Ola Muzinska, πρόεδρος του οργανισμού “Love Does Not Exclude”, ένας από τους οργανωτές του ουράνιου τόξου.

b0c398db625a6ac9553465434ab1c113«Το μήνυμα μας είναι: η αγάπη είναι αγάπη, θέλουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο κίνημα, τα επόμενα χρόνια».

Παρότι οι γνώμες για την ομοφυλοφιλία έχουν «μαλακώσει» στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια, με τη χώρα να καυχιέται σχεδόν για τον πρώτο ανοιχτά gay πολιτικό με υψηλό προφίλ, η Πολωνία είναι το δεύτερο πιο ομοφοβικό κράτος, σύμφωνα με μία λίστα 28 Ευρωπαϊκών κρατών από το International Lesbian, Gay, Trans and Intersex Association.

Ο γάμος κατατάσσεται στο Πολωνικό σύνταγμα ως ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ως εκ τούτου κάθε απόπειρα παρουσίασης γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, θεωρείται αντισυνταγματική.

Αρκετές ομάδες gay δικαιωμάτων έχουν μάλιστα κατηγορήσει την συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας πως υποθάλπουν την μη-ανοχή στα LGBT άτομα και πως δεν κάνουν τίποτα για να ενδυναμώσουν τα gay δικαιώματα

Θάνος Βαρνάβας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1